Ανακοιώσεις

24
Apr

Με μεγάλη επιτυχία σημειώθηκε δεντροφύτευση 3000 δενδρυλλίων στη Φασούλα

Αθρόα υπήρξε η ανταπόκριση στο κάλεσμά μας την Κυριακή στη Φασούλα, όπου φυτεύτηκαν 3000 δέντρα, σε δεντροφύτευση που διοργάνωσε η Πράσινη Ασπίδα,διά μέσου του προγράμματος You Reforest Cyprus, σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού, τις εταιρείες RRC, ANCHRISTOU και την Κοινότητα Φασούλας.

Η έκταση που κατάφεραν να πρασινίσουν οι εκατοντάδες εθελοντές, κυρίως παιδιά, και την οποία παραχώρησε η κοινότητα Φασούλας ξεπερνά τα δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Όπως ανέφερε η αντιπρόεδρος της Πράσινης Ασπίδας, Μαρία Θεοδοσιάδου, η τόσο μεγάλη συμμετοχή του κόσμου δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για την οργάνωση, αφού καθώς είπε, σε όσες δεντροφυτεύσεις, τέτοιου μεγέθους, έχει πραγματοποιήσει η οργάνωση, η προσέλευση του κόσμου είναι τόσο μεγάλη, που μόνο μέσα σε δύο ώρες, είναι εφικτό να φυτευτούν 2000-3000 δενδρύλλια.

Η πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων καθίσταται πλέον επιτακτική, καθώς οι δεντροφυτεύσεις είναι απαραίτητες, αν θέλουμε να έχουμε έστω και μία ελπίδα να διασώσουμε ό,τι απέμεινε από τον πλανήτη μας. Ο χρόνος που μας μένει είναι ελάχιστος, καθώς μέσα στα επόμενα εφτά χρόνια θα πρέπει να έχουν φυτευτεί εκατομμύρια δέντρα – αναλογούν 7 ενήλικα δέντρα στον καθένα από εμάς, σύμφωνα με την ΕΕ- για να μπορέσει να ανακάμψει το περιβάλλον γύρω μας, και να αποφευχθεί η καταστροφή του, η οποία βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο, και ας ελπίσουμε αναστρέψιμο στάδιο.

Τα αποτελέσματα των κλιματικών αλλαγών είναι ήδη εδώ και είναι στο χέρι μας να δράσουμε για να αλλάξουμε το μέλλον του πλανήτη μας, το μέλλον μας.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...
en_GBEnglish (UK)